1962

Feyenoord wint opnieuw de landstitel in 1962, het is de zevende uit de historie van de club. Maar niet alleen in de Nederlandse competitie weet het indruk te maken, ook in Europa is het actief. Feyenoord mag voor de eerste keer in de geschiedenis deelnemen aan de Europa Cup I, momenteel bekend als de Champions League.

Begin september 1962 is de allereerste tegenstander IFK Goteborg uit Zweden. Feyenoord wint deze wedstrijd met 0-3, het eerste Europese doelpunt voor de club wordt gemaakt door Frans Bouwmeester.
Dan moet de club weer naar huis en dat gaat niet bepaald soepeltjes. Het vliegtuig kent problemen en moet een tussenstop maken in Aalborg. Enkele spelers (Moulijn, Veldhoen en Bouwmeester) en de trainer Franz Fuchs willen niet meer vliegen en reizen per trein terug naar Rotterdam.

In eigen huis worden de Zweden afgedroogd, Feyenoord wint met 8-2. In de volgende ronde treft het Tottenham Hotspurs, thuis verliest het met 1-3 en uit eindigt het duel in 1-1. Het is dan ook het eindstation voor Feyenoord in dat Europese seizoen.

1962